Nederlands | English | Espanol        
Onafhankelijk
Franklin Contactlenzen Laboratorium is een onafhankelijke producent en leverancier van harde en zachte contactlenzen. Onder de labels Franklin Optical en Franklin Medical werkt FCL voor gekwalificeerde opticiens, contactlensspecialisten en optometristen in onder meer Nederland, Duitsland, België en de Nederlandse Antillen. Persoonlijk contact met de klant staat hierbij voorop.

Vertrouwd
In de wetenschap is Benjamin Franklin (1706-1790) een beroemdheid om zijn uitvinding van de bliksemafleider. Hij was het ook die in 1760 de eerste bifocale lens maakte. In het Noord-Hollandse Heerhugowaard startten Robert en Marion Franklin in 1995 het Franklin Contactlenzen Laboratorium.
Franklin: een naam met een vertrouwde klank.

Innovatief
Om de hoogste productkwaliteit te garanderen, onderstreept FCL de noodzaak van constante innovatie. Met behulp van datagestuurde Sub Micron Technology en robots produceert FCL polijstvrije lenzen volgens de laatste stand der techniek. Op basis van unieke datacodes is ieder eerder afgeleverd lensontwerp exact reproduceerbaar.

Differentiatie
Via Franklin Optical richt FCL zich op de correctie van oogafwijkingen. De Franklin Medical productlijn onderscheidt zich door bijzondere toepassingen voor al datgene wat buiten de refractie valt. Denk hierbij aan speciale medische lensvormen die het falen van de oogspierfuncties als gevolg van een hersenbloeding ondervangen.

Development: Webvanced